fbpx

Samarbejde med Rønne Bio og Scala Gudhjem i anledning af ’De Forbandede År 2 - Opgøret’

Bornholms Forsvarsmuseum samarbejder med Rønne Bio og Scala Gudhjem i forbindelse med at de to biografer viser filmen ’De Forbandede År 2 – Opgøret’.

Vi vil gerne give bornholmerne en særlig oplevelse med den lokale krigstidsfortælling, i forbindelse med visningsperioden.

I begge biografer kan man nu læse om den tyske besættelse af Bornholm og Bornholms Forsvarsmuseum. I Rønne Bio har vi desuden en montre.

DE FORBANDEDE ÅR 2 er en stærk dramatisk opfølger til De Forbandede År. Filmen følger familien Skov fra foråret 1943 til sommeren 1945, hvor Danmark atter bliver frit.

Familien Skov er splittet. Aksel, der tilsluttede sig Modstandsbevægelsen, er gået under jorden og fra at være en idealistisk amatør, udvikler han sig til at blive en hårdkogt partisan.

Karl kæmper for sit livsværk på sværere og sværere betingelser, og da samlingsregeringen kollapser, er han pludselig uden politisk opbakning og må tage alle forbehold for at sikre en fremtid for familien – også på den anden side af krigen.

Det sætter forholdet til Eva under pres. Hun har hele tiden har haft svært ved sin mands samarbejde med besættelsesmagten.

Den stigende modstand mod besættelsen og tyskernes øgede brutalitet får fatale følger for familien…

De Forbandede År 2 – Opgøret’ har premiere den 21. april 2022. Bornholms Forsvarsmuseum åbner den 4. maj