fbpx

En god søndag med en britisk kontreadmiral

En god søndag med en britisk kontreadmiral

Foto: Med kreditering kan billedet bruges frit af presse til omtale af foredraget og omtale af Bornholms Forsvarsmuseum.

Det blev et spændende foredrag for de fremmødte på Bornholms Forsvarsmuseum søndag d. 29. maj 2022. Her holdt den tidligere britiske kontreadmiral og chef for NATOs ubådstyrker Roger Lane-Nott foredrag.

Lane-Nott fortalte bl.a. om deltagelsen i Falklandskrigen mellem Storbritannien og Argentina, hvor han var kommandør for den britiske ubåd HMS Splendid. Ligeledes var det spændende at høre om den kolde krig, hvor NATOs og sovjetiske ubåde legede kat og mus under havene.

I foredragets sidste del blev der stillet flere gode spørgsmål fra publikum, som bl.a. spurgte om realismen i ubådsfilm, tragedien på Kursk ubåden og Lane-Notts vurdering af både den sovjetiske og russiske flåde. Vi takker for god spørgelyst blandt publikum.

Bornholms Forsvarsmuseum håber på at holde flere foredrag i fremtiden. Der drøftes allerede om emnet til næste foredrag. Som medlem af støtteforeningen Kastellets Venner Bornholm har du unik adgang til både museet og de events der afholdes.