fbpx

Events på museet

Deltag i en af Bornholm Forsvarsmuseums spændende events. Vi planlægger løbende foredrag, fremvisninger og guidede ture for besøgende og medlemmer af støtteforeningen Kastellets Venner Bornholm.

Pris:

Foredragene er gratis, efter der er betalt almindelig entré på museet. Medlemmer af Kastellets Venner Bornholm – støtteforeningen bag Bornholms Forsvarsmuseum – har gratis adgang til både museet og foredrag.

Tilmelding:

Tilmelding er ikke et krav, men der er et begrænset antal pladser. Vi anbefaler derfor, at du reserverer en plads på forhånd ved at sende en mail til ml@formus.dk

Kommende events i 2023

Hold et sværd fra 1700-tallet i hånden

Hver torsdag og fredag fra kl. 11-15 kan du se, hvordan blankvåben vedligeholdt.

Du har mulighed for selv at holde en sabel fra 1700-tallet i hånden. Mærk hvor tungt en sabel er og hvordan det balancerer i hånden.  

Tidspunkt:

Hver torsdag – kl. 11-15

AGK deltagelse i internationale missioner – uddannelsen og efterfølgende indsættelser

Foredragsholder:

KN Leo Gamborg

Tidspunkt:

Lørdag d. 2. september 2023 – kl. 13.00

Familiedag på Forsvarsmuseet

Arrangør:

Bornholms Veteran Forum

Tidspunkt:

Søndag d. 3. september 2023 – kl. 13.00

Som optakt til flagdagen d. 5. september afholder Bornholms Veteran Forum et familiearrangement med hoppeborg, gåture og andre aktiviteter ved Bornholms Forsvarsmuseum. Borgmester Jacob Trøst byder velkommen. Bornholms Forsvarsmuseum holder særåbent i anledningen.

Besættelsen 1940-45

Foredragsholder:

Jens C. Skaarup

Tidspunkt:

Lørdag d. 30. september 2023 – kl. 13.00

Det nye Forsvarsforlig. Bornholms situation/ Almegårds fremtid

Foredragsholder:

GK OL Ulrik Skytte

Tidspunkt:

Lørdag d. 14. oktober 2023 – kl. 13.00

Tidligere events i 2023

Foredrag om den tyske kodemaskine Enigma

Bjørn Ørding-Thomsen er ekspert i Enigmaen og vil holde oplæg om, hvordan den tyske krypteringsmaskine virker, hvordan man brød krypteringen i Storbritannien, og om de mange steder i Anden Verdenskrig, hvor den krypterede information fra Enigmaen havde afgørende betydning for krigens udfald. Forsvarsmuseets Enigma vil kunne ses under foredraget.

Tidspunkt:

Lørdag d. 23. juni 2023 – kl. 13.00-14.30

Bornholms rolle under Den Kolde Krig

Museumsinspektør, ph.d. ved Bornholms Museum, Jakob Seerup, fortæller om Bornholms rolle i Østersøen under den kolde krig. Hvad betød ”noten” fra 1946? Måtte der virkelig ikke komme et amerikansk hornorkester til dyrskue i Almindingen – og hvad betyder det for dansk sikkerhedspolitik i dag?

Foredragsholder:

Jakob Seerup

Tidspunkt:

Lørdag d. 8. juli 2023 – kl. 13.00