fbpx

Events på museet

Deltag i en af Bornholm Forsvarsmuseums spændende events. Vi planlægger løbende foredrag, fremvisninger og guidede ture for besøgende og medlemmer af støtteforeningen Kastellets Venner Bornholm.

Pris:

Foredragene er gratis, efter der er betalt almindelig entré på museet. Medlemmer af Kastellets Venner Bornholm – støtteforeningen bag Bornholms Forsvarsmuseum – har gratis adgang til både museet og foredrag.

Tilmelding:

Tilmelding er ikke et krav, men der er et begrænset antal pladser. Vi anbefaler derfor, at du reserverer en plads på forhånd ved at sende en mail til ml@formus.dk

Foredrag med britisk kontreadmiral og tidligere chef for NATO´s ubådstjeneste

Den tidligere britiske kontreadmiral Roger Lane-Nott kommer til Bornholm og er inviteret til at holde et oplæg for Kastellets Venner Bornholm om sin 33 år lange tjeneste i den kongelige britiske flåde og sin rolle som ”NATO Commander Submarines Eastern Atlantic”. Lane-Nott deltog bl.a. i Falklandskrigen i 1982.

Tidspunkt:

Søndag d. 29. maj 2022 – kl. 15.00

Bornholm og Skåne
Fra jernalderen til nutiden

Foredraget holdes af cand.mag. Finn Kjerulff Hansen. Finn har forsket i forholdet mellem Bornholm og Skåne og vil i dette foredrag se på, hvad vi ved om forholdet mellem de to landsdele siden tidlig jernalder og helt op til i dag.

Tidspunkt:

Lørdag d. 17. september 2022 – kl. 13.00-14.15

Den tyske kodemaskine Enigma

Bjørn Ørding-Thomsen er ekspert i Enigmaen og vil holde oplæg om, hvordan den tyske krypteringsmaskine virker, hvordan man brød krypteringen i Storbritannien, og om de mange steder i Anden Verdenskrig, hvor den krypterede information fra Enigmaen havde afgørende betydning for krigens udfald. Forsvarsmuseets Enigma vil kunne ses under foredraget.

Tidspunkt:

Lørdag d. 24. september 2022 – kl. 13.00

Besynderligheder i 2. verdenskrig

Bjørn Ørding-Thomsen vil fortælle om et par af de besynderligheder, vi normalt ikke hører om i krigshistorien, men som har haft stor betydning – positivt eller negativt. En af historierne drejer sig om en advarsel før det japanske angreb på Pearl Harbour i sommeren 1941 og en anden historie drejer sig om Blue West One (lufthavnen i Narsarsuaq), som Henrik Kauffmann gav amerikanerne lov til at bygge.

Tidspunkt:

Torsdag d. 29. september 2022 – kl. 16.15

Brevduer flyver fra Bornholms Forsvarsmuseum

Lørdag d. 1. oktober vil Carsten Madsen fra Bornholms Brevdueforening fortælle lidt om brevduer i forsvaret og under verdenskrigene. Derefter vil brevduer flyve afsted fra Bornholms Forsvarsmuseum.

Tidspunkt:

Lørdag d. 1. oktober 2022 – kl. 13.00

Rønne som fæstningsby

Der var planer om Bornholm skulle omdannes til en stor fæstning, som kunne beskytte Danmarks interesser i Østersøen. Vær med når Jens Skaarup fortæller mere om de store planer for Rønne.

Tidspunkt:

Lørdag d. 15. oktober 2022 – kl. 13.00

Halloween på museet

Vi forbereder en uhyggelig aften på museet for børn i alle aldre. Mere information tilgår senere.

Tidspunkt:

Lørdag d. 22. oktober 2022 – Om aftenen