fbpx

Militærhistorisk museum i Rønne

Bornholms Forsvarsmuseum

Bornholms Forsvarsmuseum er en spændende oplevelse for dig, der har interesse for historie og militæret. I museets udstillinger kan du se genstande fra allierede, tyske og sovjetiske hære fra 2. verdenskrig, samt fra det danske militær gennem flere hundrede år.

Militærhistorisk museum i Rønne

Bornholms Forsvarsmuseum

Bornholms Forsvarsmuseum er en spændende oplevelse for dig, der har interesse for historie og militæret. I museets udstillinger kan du se genstande fra allierede, tyske og sovjetiske hære, samt fra det danske militær gennem flere hundrede år.

Militærhistorisk museum i Rønne

Bornholms Forsvarsmuseum

Bornholms Forsvarsmuseum er en spændende oplevelse for dig, der har interesse for historie og militæret. I museets udstillinger kan du se genstande fra allierede, tyske og sovjetiske hære, samt fra det danske forsvar gennem flere hundrede år.

Åbningstider

Onsdag-lørdag: Kl. 10-16

Søndag-tirsdag: Lukket

Helligdage: Lukket

Sæson: 4. maj – 22. oktober 2022

Entrébillet

Voksne: 75 kr.

Pensionister: 60 kr.

Veteraner (m. veterankort): 50 kr.

Unge (6-16 år): 35 kr.

Børn (under 6 år): Gratis

Guidet gruppeomvisning: 600 kr. for grupper op til 10 pers. + alm. entré pris pr. pers. Bestilles min. 1 dag før.

Rejseselskaber: Der ydes rabat til rejse- og busselskaber for større grupper. Kontakt museet for nærmere aftale.

Adresse

Bornholms Forsvarsmuseum

Arsenalvej 8

3700 Rønne

 

Find os på Google Maps her

Den røde kuffert med oplevelser for børnefamilien

Den røde kuffert med oplevelser for børnefamilien

Prøv en af museets nye røde kulturkufferter. Her kan børn og deres forældre prøve fem spændende opgaver tilpasset til børn i alderen 3-10 år. 

Kufferterne er gratis for besøgende på museet, og findes ved indgangen til hovedbygningen.

Kufferterne er udviklet i samarbejde med Bornholms Regionskommune.

Da Hitlers gengældelsesvåben ramte Bornholm

Da Hitlers gengældelsesvåben ramte Bornholm

I 2021 vises en ny udstilling om V-1 bomben ved Bodilsker, hvor Nazitysklands hemmelige “vidundervåben” styrtede ned på Bornholm. Bomben blev opdaget af lokale modstandsfolk og efterretninger smuglet til de allierede i England. Gestapo opdagede de hemmelige dokumenter og det fik alvorlige konsekvenser for de to bornholmske modstandsfolk.

Læs mere

Lær om bornholmeren der blev en krigshelt

Lær om bornholmeren der blev en krigshelt

Bornholmske løjtnant Anker meldte sig frivilligt til artilleriet i 1864 og deltog i slaget ved Dybbøl. På museet kan du lære mere om Ankers heltemodige forsvar af Skanse 2, som gjorde ham til en national helt. De preussiske tropper fik ordre om han skulle fanges levende under stormen på hans skanse – han skulle tages som et trofæ. Se Ankers sabel på Bornholms Forsvarsmuseum.

Se Nazitysklands hemmelige kodemaskine

Se Nazitysklands hemmelige kodemaskine

Se museets ægte Enigma-maskine fra 2. verdenskrig. Enigma-maskinen blev anvendt af de tyske militærstyrker til at kryptere og dekryptere meddelelser. Den er bl.a. kendt fra filmene ‘The Imitation Game’ og ‘Enigma’. Denne maskine blev smidt i en grøft ved krigens afslutning. Det er derfor en af de meget få krigstids Enigma-maskiner der er tilbage i verden.

Om Bornholms Forsvarsmuseum

Bornholms Forsvarsmuseum er en skattekiste af militærhistoriske genstande fra Bornholms fortid

På Bornholms Forsvarsmuseum vil du lære om den unikke rolle øen ofte har spillet i dansk krigshistorie, hvor afstanden til resten af Danmark nogle gange kostede dyrt. Museet er fuld af spændende genstande fra krige, besættelser, udsendelser, vagttjenester og øvelser.

Ved indgangen til museet kan du opleve forskellige militære køretøjer og kanoner. Børn og voksne kan starte deres museumsoplevelse med at betjene museets 40mm Bofors antiluftskytskanon. Det er også en god mulighed for at tage et unikt feriebillede til Instagram.
 
I museets hovedbygning finder du to etager med udstillinger,  som dækker Bornholms indblanding i militære konflikter fra middelalderen til i dag. En stor del af 1. sal fortæller om besættelsesårene 1940-46, hvor både tyske og sovjetiske soldater var på øen.

Museet rummer også mange genstande fra det danske forsvar. Har du selv gjort tjeneste, så vil du også kunne genkende flere ting fra din egen soldatertid.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vore lokale museum. Museet er drevet af en frivillig forening, som værdsætter dit besøg og støtte til museet. Den hjælper os med at bevare de mange historiske genstande i samlingen for eftertiden.

Bliv medlem af støtteforeningen Kastellets Venner Bornholm

Bornholms Forsvarsmuseum drives af Støtteforeningen Kastellets Venner Bornholm. Du kan støtte museet ved at blive medlem af foreningen som både privatperson og virksomhed.