fbpx

Ingen vinterhi til Bornholms Forsvarsmuseum

22.01.2022

Selvom Bornholms Forsvarsmuseum er lukket for sæsonen, så arbejder museets frivillige på nye projekter til sæsonen 2022.

Ny udstilling om russertiden

I anledning af 75-året for russernes forlod øen fik Bornholms Forsvarsmuseum et tilskud fra Bornholms Regionskommune til en ny udstilling om perioden. Museet nåede at gøre en ny udstilling klar til åbningssæsonen 2021, men vi ønsker at gøre den endnu bedre.

I December ’21 fik museet en ny montre hjem, som skal være del af udstillingen. Flere frivillige og museumslederen samles en weekend og fik samlet den nye montre. 

Nye skilte om tyske genstande fra besættelsen

De frivillige er i gang med at tilføje nye skilte til flere genstande i udstillingen om den tyske besættelsestid. Takket været Ø-arkivet kan flere genstande relateres til tyske portrætter taget under besættelsen.

Herunder kan ses et af de udlånte billeder fra ø-arkivet, som viser en ung tysk marinesoldat med en medalje. Medaljen er et tysk jernkors af 2. klasse, som udstilles sammen med portrættet på et nyt informationsskilt.

Vil du være frivillig?

Synes du historie er spændende og har du lyst til at hjælpe med at lave nye udstillinger?

Så er frivillig på Bornholms Forsvarsmuseum måske noget for dig! Her kan du hjælpe med at bygge nye udstillinger, skrive tekster, oversætte eller søge fondsbevillinger.

Kontakt museumslederen på ml@formus.dk for nærmere.