fbpx

Bornholms Forsvarsmuseum - Fortællinger om Bornholm i krig og fred

Kom tæt på Bornholms spændende militær- og krigshistorie med et besøg på Bornholms Forsvarsmuseum. Gå på opdagelse blandt militære køretøjer, flotte uniformer og drabelige sabler. Genstandene giver et unikt indblik i Bornholms fortid og militære enheder på øen.

Åbningstider

Onsdag-lørdag: Kl. 10-16

Søndag-tirsdag: Lukket

Helligdage: Lukket

 

Museet er åbent d. 1. juni – 28. september 2024 + UGE 42.

Priser

Voksne: 85 kr.

Unge (6-16 år): 40 kr.

Børn (0-5 år): Gratis

Pensionister: 65 kr.

Veteraner: 50 kr.

Adresse

Bornholms Forsvarsmuseum

Arsenalvej 8

3700 Rønne

Tlf. +45 5133 0033

E-mail: kontakt@formus.dk

Booking/forespørgsel: booking@formus.dk

Gå op opdagelse i vores udstillinger

Gennem historien har Bornholm været en brik i magtspillet mellem kongeriger, stormagter, imperier og supermagter. Øen har været invaderet flere gange, og Bornholm været besat af såvel svenskere, tyskere og russere. På Bornholms Forsvarsmuseum kan du lære mere om øens konfliktfyldte fortid. Rejsen igennem historien opleves gennem en unik samling af militære genstande, bygninger og køretøjer.

Deltag i en af museets spændende arrangementer eller aktiviteter

Deltag i en af Bornholm Forsvarsmuseums spændende events. Vi planlægger løbende foredrag, fremvisninger og guidede ture for besøgende og medlemmer af støtteforeningen Kastellets Venner Bornholm.

Hør fortællinger fra Bornholms militære historie

Opdag de inspirerende historier om bornholmere, der har skrevet sig ind i Danmarks krigshistorie. Dyk ned i vores samling af bemærkelsesværdige personligheder og deres utrolige bedrifter. Lær eksempelvis om løjtnant Anker, krigshelten fra slaget ved Dybbøl, eller om Hassager og Hansen, der under besættelsen afslørede Hitlers hemmelige raketvåben.

Se flotte uniformer og militær udrustning

Som et af de få steder i Danmark kan du se danske uniformer fra 1700-tallet og frem til i dag. Alt fra Napoleonstidens flotte kulørte uniformer til nutidens camouflagemønstre. Se også forskellen på danske, tyske og sovjetiske uniformer samt medaljer, hovedbeklædning og anden militær udrustning.

Sæt dig bag rattet i et militærkøretøj

Besøg museets forgård for at se militære køretøjer fra Bornholm, inklusive en M24 ‘Chaffee’ kampvogn og en unik ‘Jylkat’ opklaringsvogn. Prøv også at betjene en 40mm Bofors antiluftskytskanon!

Book en guidet rundvisning på Forsvarsmuseet

Få et unikt indblik i museets genstande og deres historie med en guidet rundvisning på Bornholms Forsvarsmuseum. og få indblik i historien bag hver genstand. Pris: 600 kr. + alm. entré pr. pers.

Book eller forespørg om guidet rundvisning på mail booking@formus.dk

Bliv medlem og støt museet

Bliv medlem af støtteforeningen Kastellets Venner Bornholm og støt Bornholms Forsvarsmuseums arbejde. Støtten sikre, at museets spændende samling af genstande og køretøjer er tilgængelig for museets besøgende og skoleklasser.